Tips Wedding 2019 : Supaya Kelihatan Onpoint Di Hari Bahagia

By Admin Admin, 23 January 2019

Setiap wanita semestinya mempunyai 'dream wedding' yang tersendiri walaupun belum mempunyai calon di hati. Ditambah pula dengan sentuhan glamour di majlis perkahwinan sesetengah selebriti tempatan, ia semestinya memberkan inspirasi buat gadis-gadis yang bakal menamatkan zaman bujang tidak lama lagi.

 

1. Bagi yang mempunyai berat badan melebihi 50 kg, elakkan skirt baju pengantin anda jenis ber panel seperti di atas. Ia akan membuatkan peha anda kelihatan lebih besar.

"

 

2. Ealakkan veil horse hair kerana jika ia dipakai bersama tudung, ia akan menjejakan shoulder position di mana bahu anda akan kelihatan lebih besar dan sarat.

" 

 

3. Ketinggian crown mempengaruhi pergerakan pengantin di hari majlis. Jika anda bertudung, sebaiknya pilihla jenis crown yangtidak terlalu tinggi dan cukupla ketinggian yang sederhana untuk menunjukkan anda adalah ratu pada hari tersebut.

"

 

4. Baju songket lebih nampak eksklusif jika benangnya mempunyai tona warna yang hampir sama dan tiada perbezaan ketara. Dan songket akan nampak lebih eksklusif dengan warna lembut.

" 

 

5. Walaupun ianya trend untuk meletakkan anak tudung berlabuci di hadapan dahi, sebaiknya trend ini dipakai ketika rutin harian biasa. Untuk majlis sebaiknya memakai anak tudung yang sama tona colour dengan warna tudung.

6. Untuk menampakkan pengurusan pengantin nampak lebih baik, sebaiknya titik beratkan warna yang akan digunakan untuk pelamin anda. Sekiranya terlalu ketara perbezaan akan nampak biasa-biasa sahaja wedding anda.

"/

 

7. Orang cakap henna adalah penyeri raja sehari, tetapi adakalanya tangan yang cantik tidak perlu untuk dihias berlebih lebih

"

 

8. Pakai tudung yang sama warna dengan baju anda. Untuk elakkan sebelah kiri terjadi. kalau boleh ton warna tudung dan baju pengantin bersama detailing adalah dari palette color yang sama

"

 

9. Jika anda memiliki bentuk muk yang lebar, elakkan memakai tudung bawal jenis organza di hari bahagia anda. Untuk sesetengah pengantin wajah anda akan kelihatan seperti bebola

 

"

 

Buat semua Nneggeulis lover yang bakal melangsungkan perkahwinan, diharap tips ini dapat membantu menyerlahkan seri pengantin anda!

 

 

Artikel credit :  https://www.hijabista.com.my/ini-tips-buat-hijabi-supaya-nampak-on-point-di-hari-bahagia-jangan-pakai-tudung-organza-kalau/

 

Back To Top