Tips Kecantikan Dalaman Wanita

By Admin Admin, 15 February 2019

1. Minum Banyak Air Kosong

Bukan air coke aatau air bereperisa, tetapi air suam atau air mineral!. Dengan minum banyak air bersih, dapat membuang toksik dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan.

"

 

2. Bersenam

Baik untuk kesihatan, elok untuk rohani!. Berjalan di sekitar rumah pun satu bentuk senaman yang mudah! Jangan malas untuk bersenam. Lepas bangun dari tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan untuk melancarkan kembali peredaran darah. 

/

 

3. Jangan merokok

Merokok juga merosakkan kulit dan menjejaskan kesihatan. Semua orang tahu akan keburukan merokok, jadi kenapa ingin merokok? Jika merokok hanya akan mengakibatkan badan kita berpenyakit.

" 

4. Tidur yang cukup

Jangan asyik berhaga pada waktu malam. Tidak cukup tidur pada waktu malam hanya akan membuatkan anda kelihatan lebih tua dan akan wujud lingkaran gelap bawah mata.

"

 

5. Rehatkan kulit tapa sebarang mekap

Pada waktu waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat dari memakai sebarang mekap. Kulit jug aperlu bernafas. Jangan biarkan sisa sisa mekapmelekat di muka ketika masuk tidur. Rajin rajinla cuci muka anda bila kerap memakai mekap.

 

 

6. Makan yang cukup tapi jangan berlebihan

Jangan sebab nak kurus, anda rela berlapar setiap hari, Cara yang baik, makan ketika lapar dan berhenti sebeum kenyang. Makanan memberikan tenaga dan vitamin yang diperlukan badan tapi jeling jelinglah makanan anda. Pastikan ia makanan yang sihat dan bukannya junk food atau fast food semata-mata.

"

 

7. Manjakan diri

Luangkan masa untuk memanjakan diri seperti membuat facial atau mencuci rambut di salun, sauna dan spa atau nikmati saja mandian buih di rumah. Tak semestinya di salun, anda juga boleh memanjakan diri dengan melakukan sendiri di rumah. Jika rajin..cari pelbagai jenis bunga yang wangi dan lakukan sendiri mandian bunga. Bunga dikatakan mempunyai energi tersendiri untuk mencantikkan tubuh badan.

 

8. Elakkan Stress

Stress mempercepatkan proses penuaan. Nikmatilah muzik lembut di kamar bagi meredakan ketegangan

 

9. Don't worry be happy

Anggap diri anda hebat dan cantik, pasti anda akan kelihatan hebat!! Jika kita yakin dengan diri kita, tentu penampilan kita pun cantik!

 

10. Ketawa penghibur duka

Jadi ketawalah apabila bergurau senda dgn famili atau kawan2.Jangan memoyokkan diri atau menarik muka masam. Anda hanya menambahkan kedutan di muka.

"

Back To Top